Finalizarea achiziției companiei Lyxor

Paris, Marţi 04 Ianuarie 2022

Finalisation of Lyxor acquisition

După 6 luni de lucrări pregătitoare și finalizarea achiziției companiei Lyxor, anunțată pe 31 decembrie 2021, Amundi confirmă interesul strategic și industrial al acestui proiect și prezintă noi ambiții, precum și organizarea a două domenii de specialitate cheie: administrarea pasivă și investiția în active alternative lichide.

Înființată în 1998, compania Lyxor are în administrare active de peste 140 miliarde1,2 de euro. Compania este unul dintre actorii majori de pe piața fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) (cu active în administrare în valoare de 95 miliarde de euro1), fiind al treilea cel mai important din Europa, cu o cotă de piață de 7.7 %3

De asemenea, Lyxor a dezvoltat o expertiză recunoscută în domeniul administrării active (active în administrare în valoare de 45 de miliarde de euro), îndeosebi datorită platformei sale de administrare a activelor alternative de prim-plan și ofertei sale de consultanță.

Datorită acestei achiziții, Amundi beneficiază de pârghii puternice și anunță două noi mari ambiții:

  1. Accelerarea în activitatea de gestionare pasivă, cu un obiectiv de creștere a activelor de 50 % până în 2025
    Achiziția companiei Lyxor – pionierul european al fondurilor tranzacționate la sursă – propulsează astfel platforma de administrare pasivă a companiei Amundi (Solutions ETF, Indicielles & Smart Beta) pe 1-ul loc în rândul furnizorilor europeni de fonduri tranzacționate la bursă3: cele două platforme combinate reprezintă active în administrare în valoare de peste 170 de miliarde de euro1, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 14 % în ETF UCITS pentru Amundi.
  2. Extinderea poziției noastre de lider în domeniul alternativelor lichide prin crearea liniei de afaceri Amundi Alternatives 
    Datorită acestui aport, Amundi intenționează să confirme poziția de lider în sectorul investițiilor alternative pe care a ocupat-o Lyxor, având ca obiectiv creșterea activelor administrate pe platforma de fonduri de administrare alternativă în format UCITS cu 50 % până în 2025 și accelerarea dezvoltării DMAP față de clienții instituții internaționale.

 

Găsiți toate detaliile acestor noi ambiții pe site-ul nostru corporativ

1. La 30.09.21
2. Excluzând mandatele de consultanță care nu sunt incluse în activele administrate conform metodologiei Amundi; Activități de la Lyxor reținute de Société Générale: gestionarea activelor structurate și alte activități dedicate serviciilor bancare private.
3. Sursă: Amundi, Lyxor, ETFGI la sfârșitul lunii decembrie 2020

Alte știri

460080247-kompass-small-large
15/12/2021

Notă de informare către investitorii fondurilor de investiții Amundi Stabilo și Amundi Integro - regim înlocuire directori

Amundi Asset Management S.A.I. S.A. (Nr. Registru A.S.F. PJR05SAIR/400007) în calitate de administrator al fondurilor de investiții Amundi Stabilo şi Amundi Integro, informează investitorii cu privire la modificarea prospectelor de emisiune ale celor doua fonduri.Pentru a clarifica modalitatea de înlocuire a directorilor societății in cazul absentei acestora, a fost reformulata secțiunea „Consiliul de administrație și conducerea societății” din cuprinsul prospectelor de emisiune. În conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr. 9/2014, aceste modificări intră în vigoare la data publicării prezentei note de informare.