Rezultatele financiare ale trimestrului doi din 2023

Paris, Vineri 28 Iulie 2023

Amundi

Vineri, 28 iulie, Amundi publică rezultatele pentru al doilea trimestru din 2023, cu un rezultat net ajustat de 320 milioane de euro1,2, în creștere cu 19 % față de al doilea trimestru din 2022.

Acest rezultat se explică prin îmbunătățirea marjelor și o bună gestiune a costurilor. O bună adaptare a ofertei la nevoile investitorilor, dintre care majoritatea încă prezintă o aversiune față de risc, s-a reflectat, de asemenea, în dinamica puternică a performanțelor noastre comerciale, cu intrări pozitive atât în active pe termen mediu și lung, cât și în produse de trezorerie.

Activele în administrare  au ajuns la 1.961 miliarde de euro la 30 iunie 2023, în creștere la nivelul trimestrului și al anului.

Aflați mai multe detalii accesând website-ul corporativ al companiei

1. Date ajustate: fără amortizarea activelor necorporale și fără cheltuielile cu integrarea. Consultați definițiile și metodologia la pagina 7 din comunicatul de presă.
2. Active in administrare (inclusiv Lyxor începând din 31/12/2021) și subscrieri nete (inclusiv Lyxor doar în primul trimestru din 2022) incluzând activele recomandate și comercializate, precum și 100 % din subscrierile nete și activele administrate de societățile mixte din Asia; pentru Wafa în Maroc, activele sunt incluse pentru cota-parte.