Coronavirus: comunicare generală

Paris, Marţi 24 Martie 2020

Corporate

Coronavirus: general communication

Accelerarea crizei coronavirusului, decretarea “starii de urgenta” de catre un număr tot mai mare de guverne din întreaga lume, repercursiunile văzute deja în economiile noastre și transpunerea lor în comportamentul piețelor financiare creează un moment cu adevărat excepțional în istoria noastră colectivă.

În acest context, am adoptat o serie de măsuri care vizează două obiective fundamentale: protejarea sănătății oamenilor - a clienților și a angajaților noștri - și continuitatea serviciilor pe care le oferim clienților noștri, menținând nivelul nostru înalt de calitate.

Acțiunile noastre zilnice în această criză se bazează pe trei piloni:

  • În primul rând, administrarea investițiilor clienților noștri cu aceeași preocupare pentru rigoarea și performanța pe care am avut-o întotdeauna. 90% dintre angajații noștri lucrează acum de acasă, iar echipele noastre de investiții sunt mobilizate pentru a vă gestiona fondurile și mandatele cât mai eficient, în ciuda mediului de piață, datorită sistemului nostru IT robust. Această platformă este administrată de o echipă formată din peste 600 de persoane care activează in sediile noastre centrale și în locatiile de back-up din Franța şi care deservesc cele 37 de locații din întreaga lume. Echipele noastre gestionează conexiunile zilnice ale celor 5.000 de angajați din întreaga lume din centrul operațional din Paris. Acest sistem, utilizat zilnic în condiții normale, este deosebit de util în perioadele de criză.
  • În al doilea rând, oferind clienților noștri consultanţa de care au nevoie pentru a-i ajuta să anticipeze turbulențele pieței. În aceste condiții excepționale, vom menține un contact strâns cu clienții noștri prin intermediul comunicărilor săptămânale privind analiza realizată de noi asupra crizei și a piețelor, iar personalul nostru este disponibil pentru a le oferi orice sfaturi de investiții pe care le-ar putea solicita.
  • În cele din urmă, asigurând finalizarea cu succes a operațiunilor clienților noștri. În ultima lună, am desfășurat treptat planurile noastre de continuitate a afacerilor pe întreaga noastră platformă și nu am inregistrat incidente operaționale semnificative. Acest lucru ne demonstreaza ca planurile noastre de urgență sunt eficiente.

Comitetul de Management al grupului se întrunește în fiecare zi pentru a evalua situația și a decide cu privire la măsurile adecvate solicitate de mediul operational și piețele financiare. La rândul său, acest Comitet de Management al grupului este susținut de o guvernare echivalentă la nivelul conducerii executive a Amundi Asset Management în România.

Această criză are o magnitudine fără precedent și este dificil de estimat cât va dura.

Echipele noastre vă vor ține la curent cu regularitate despre orice evoluție și vor rămâne disponibile pentru a vă ajuta în orice moment.

Text actualizat pe 24 martie 2020.

Alte știri

mutual_funds
26/08/2020 Comunicat

Nota informare investitori publicare rapoarte semestriale fonduri 2020

Amundi Asset Management S.A.I. S.A. (Nr. Registru A.S.F. PJR05SAIR/400007) în calitate de administrator al fondurilor de investiții Amundi Stabilo şi Amundi Integro, informează investitorii celor doua fonduri cu privire la publicarea rapoartelor semestriale ale fondurilor (30.06.2020). Acestea conțin informații privind situația activelor şi pasivelor, situația detaliată a investițiilor fondurilor şi sunt însoțite de situațiile financiare.

AmundiStabilo
11/08/2020

Amundi Stabilo – evolutie real pozitiva in ultimul an

Amundi Stabilo, unul din cele mai vechi fonduri de obligațiuni din Romania, lansat in anul 1998 și administrat de Amundi Asset Management a avut o evoluție de notat in ultimul an. In a doua jumătate a anului 2019, ca urmare a schimbărilor survenite pe piața de obligațiuni din Romania și a volatilității in creștere, administratorii fondului Stabilo au ajustat strategia de investiții crescând gradual maturitatile instrumentelor financiare, pentru a genera randamente mai bune in condițiile unei volatilități in creștere. Proporția obligațiunilor corporative și municipale a fost in general constanta, managerii fondului căutând oportunități de diversificare in acest segment.