Fondul Amundi Funds Global Multi-Asset Target Income (GMATI) - RON a înregistrat in 2020 un randament pozitiv semnificativ de 8,98%

Vineri 05 Februarie 2021

Anul 2020 in retrospectiva

2020 s-a dovedit a fi un an tumultuos pentru piețele financiare globale, cu pandemia generata de noul coronavirus și răspunsurile ulterioare de politica monetara și fiscala care au condus la fluctuații majore ale prețurilor activelor. În plus, evenimentele politice, cum ar fi alegerile prezidențiale din SUA sau negocierile privind Brexit-ul, au provocat pusee suplimentare de volatilitate. În decembrie, acțiunile au înregistrat o altă lună cu randamente pozitive. Fondul Amundi Funds Global Multi- Asset Target Income a înregistrat un avans în decembrie și a inchis anul 2020 cu un randament pozitiv semnificativ.

Pe măsură ce mai multe țări și-au început campaniile de vaccinare, speranțele pentru o revenire rapidă la normalitate au influentat pozitiv performanța activelor dinamice. În plus, rezolvarea pozitivă a unor probleme politice precum stimulii de consum din SUA (CARES II) sau Brexit au susținut impulsul pozitiv. Ca atare, expunerea la activele dinamince a generat randamente pozitive, în timp ce contribuția din obligațiunile guvernamentale a avut o influenta usor negativa asupra performantei. Ca elemente de diversificare evolutia aurului, precum și diversificarea valutară au contribuit la performanta pozitiva.

Poziționarea portofoliului fondului și perspective pentru 2021

Estimam ca activitatea economică globala rămâne bine susținută de politicile stimulative monetare și fiscale. Incertitudinile politice se diminuează pe măsură ce alegerile din SUA s-au încheiat, s-a ajuns la un acord Brexit și un nou program fiscal este implementat în SUA. Optimismul investitorilor este deja destul de ridicat (dar și evaluările activelor de risc), ceea ce justifică o abordare conservatoare, mai prudenta. Creșterea recentă a infecțiilor cu Covid-19 și riscurile unui progres mai lent al vaccinărilor ar putea duce la blocaje prelungite, care ar putea acționa ca frane pentru profiturile companiilor din sectoarele de producție și anumite servicii.

Durata minima recomandata a investitiei in fond este de 4 ani.

Afla mai multe detalii

Alte știri

460080247-kompass-small-large
15/12/2021

Notă de informare către investitorii fondurilor de investiții Amundi Stabilo și Amundi Integro - regim înlocuire directori

Amundi Asset Management S.A.I. S.A. (Nr. Registru A.S.F. PJR05SAIR/400007) în calitate de administrator al fondurilor de investiții Amundi Stabilo şi Amundi Integro, informează investitorii cu privire la modificarea prospectelor de emisiune ale celor doua fonduri.Pentru a clarifica modalitatea de înlocuire a directorilor societății in cazul absentei acestora, a fost reformulata secțiunea „Consiliul de administrație și conducerea societății” din cuprinsul prospectelor de emisiune. În conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr. 9/2014, aceste modificări intră în vigoare la data publicării prezentei note de informare.