Fondul Amundi Funds Global Multi-Asset Target Income (GMATI) - RON a înregistrat in 2020 un randament pozitiv semnificativ de 8,98%

Vineri 05 Februarie 2021

Anul 2020 in retrospectiva

2020 s-a dovedit a fi un an tumultuos pentru piețele financiare globale, cu pandemia generata de noul coronavirus și răspunsurile ulterioare de politica monetara și fiscala care au condus la fluctuații majore ale prețurilor activelor. În plus, evenimentele politice, cum ar fi alegerile prezidențiale din SUA sau negocierile privind Brexit-ul, au provocat pusee suplimentare de volatilitate. În decembrie, acțiunile au înregistrat o altă lună cu randamente pozitive. Fondul Amundi Funds Global Multi- Asset Target Income a înregistrat un avans în decembrie și a inchis anul 2020 cu un randament pozitiv semnificativ.

Pe măsură ce mai multe țări și-au început campaniile de vaccinare, speranțele pentru o revenire rapidă la normalitate au influentat pozitiv performanța activelor dinamice. În plus, rezolvarea pozitivă a unor probleme politice precum stimulii de consum din SUA (CARES II) sau Brexit au susținut impulsul pozitiv. Ca atare, expunerea la activele dinamince a generat randamente pozitive, în timp ce contribuția din obligațiunile guvernamentale a avut o influenta usor negativa asupra performantei. Ca elemente de diversificare evolutia aurului, precum și diversificarea valutară au contribuit la performanta pozitiva.

Poziționarea portofoliului fondului și perspective pentru 2021

Estimam ca activitatea economică globala rămâne bine susținută de politicile stimulative monetare și fiscale. Incertitudinile politice se diminuează pe măsură ce alegerile din SUA s-au încheiat, s-a ajuns la un acord Brexit și un nou program fiscal este implementat în SUA. Optimismul investitorilor este deja destul de ridicat (dar și evaluările activelor de risc), ceea ce justifică o abordare conservatoare, mai prudenta. Creșterea recentă a infecțiilor cu Covid-19 și riscurile unui progres mai lent al vaccinărilor ar putea duce la blocaje prelungite, care ar putea acționa ca frane pentru profiturile companiilor din sectoarele de producție și anumite servicii.

Durata minima recomandata a investitiei in fond este de 4 ani.

Afla mai multe detalii

Alte știri

mutual_funds
26/05/2022 Comunicat

Amundi Asset Management S.A.I. S.A. - Situaţii financiare 2021 (IFRS)

AMUNDI ASSET MANAGEMENT S.A.I. S.A., în calitate de administrator al fondurilor de investiții Amundi Integro și Amundi Stabilo, informează investitorii cu privire la publicarea situațiilor financiare ale societății, pentru anul 2021.Situatiile financiare au fost întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară și sunt auditate de către auditorul financiar al societății.Situațiile financiare vor fi publicate în Buletinul Autorității de Supraveghere Financiară și pot fi solicitate gratuit la sediul societății din Bd. Dacia nr. 56, corp B, etaj 1, sector 2, București sau în sucursalele distribuitorului autorizat, UniCredit Bank.

mutual_funds
29/04/2021 Comunicat

Nota informare investitori publicare rapoarte anuale fonduri 2021

Amundi Asset Management S.A.I. S.A. cu sediul in Bd. Dacia nr. 56, corp B, sector 2, Bucuresti (Tel: +40 21 210 00 16, Fax: +40 210 50 17,  www.amundi.ro ,  office.romania@amundi.com  , CUI RO 15889522; Reg. Com.: J40/15112/2003; Nr. Registru A.S.F.: PJR05SAIR/400007) în calitate de administrator al fondurilor de investiții Amundi Integro şi Amundi Stabilo, informează investitorii celor doua fonduri cu privire la publicarea rapoartelor anuale ale fondurilor pentru anul 2021.