De ce să investești responsabil?

Știai că, investind în mod responsabil, ai putea să contribui la o schimbare pozitivă a lumii?

Man on computer with headphones on

Te-ai întrebat vreodată:

Man in front of window

Te-ai întrebat vreodată:

  • Cum pot companiile să funcționeze mai responsabil?
  • Ce putem face, ca indivizi, pentru a sprijini o lume mai bună pentru noi toți?
  • Ce trebuie făcut pentru a accelera tranziția către o economie mai echitabilă și mai durabilă din punct de vedere social?

Dacă răspunsul este DA, există o serie de lucruri pe care am putea încerca să le facem în viața de zi cu zi, cum ar fi să trăim mai responsabil, să cumpărăm mai conștient și să investim in ceea ce credem că este mai responsabil.

Dacă te decizi să investesti în mod responsabil, acest lucru ţi-ar putea permite să profiți de oportunități și să încerci să contribui la realizarea unei schimbări pozitive.

Cum poți să acționezi?

Există multe modalități de a încerca să îţi atingi obiectivele de investiții și de a încerca să aduci o contribuție pozitivă în același timp, iar noi ne propunem să te sprijinim în luarea deciziei de investiții corecte.

Totul depinde de ceea ce îţi doreşti:

  • Doreşti să contribui la transformarea economiei?
  • Doreşti să îţi mobilizezi economiile pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice?
  • Există provocări sociale sau de mediu specifice pe care ai dori să le abordezi?
  • Cauţi un impact măsurabil dincolo de performanța financiară?

Cum poți să acționezi?

Woman with shopping walking in front of turquoise wall

Este timpul să acționezi!

Woman in kitchen on phone with cup

Este timpul să acționezi!

Ne propunem să contribuim în mod pozitiv la un viitor mai bun. De aceea, prin intermediul investițiilor tale, putem sprijini companiile pe care le selectăm în drumul lor către o economie mai durabilă și cu emisii reduse de carbon.

Investițiile responsabile se află în atentia politicilor grupului nostru de peste 30 de ani și reprezintă unul dintre pilonii noștri fondatori1.  

De aceea, includem considerentele sociale, de mediu și de guvernanță în strategiile noastre de investiții, alături de cele financiare2

Descoperă gama noastră de soluții de investiții responsabile

Surse:
1 https://about.amundi.com/our-esg-approach
2 https://www.undp.org/energy/our-work-areas/energy-transition

Informaţii importante

Aceasta este o comunicare publicitară.

Toate informațiile conținute în acest document provin de la Amundi și sunt valabile la data de 14 mai 2024. Diversificarea nu garantează un profit și nici nu protejează împotriva pierderilor. Punctele de vedere exprimate cu privire la tendințele economice și de piață sunt cele ale autorului și nu neapărat ale Amundi și pot fi modificate în orice moment pe baza condițiilor de piață și a altor condiții, și nu există nicio garanție că țările, piețele sau sectoarele vor avea performanțele așteptate. Aceste puncte de vedere nu trebuie să fie considerate drept consultanță de investiții, o recomandare de securitate sau o indicație de tranzacționare pentru orice produs Amundi. Acest material nu constituie o ofertă sau o solicitare de cumpărare sau vânzare. Investițiile implică riscuri, inclusiv riscuri de piață, politice, de lichiditate și valutare. Performanțele trecute nu reprezintă o garanție sau o indicație a realizărilor viitoare.

Data primei utilizări: 10 iulie 2024