How to reach your life goals

Niciodată prea bătrân sau prea tânăr pentru pensie

A acţiona la timp, indiferent de vârsta pe care o ai, poate avea un impact important asupra pensionării tale.

Couple sitting at a table looking at a laptop

Treceți pensia pe lista de ”TO DO”

Ideile noastre despre pensionare s-au schimbat dramatic. În trecut, pensionarii erau văzuti într-un mod mai tradițional.
Acum, ei fac yoga și au o listă de călătorii de parcurs. Sau, cel puțin, acesta este scopul.

Oamenii duc o viață mai lungă și mai sănătoasă și doresc să se poată bucura zeci de ani de o pensie activă.

Dar aceasta inseamnă o perioadă lungă de timp de finanțat.

Dar sunt prea bătrân, am lăsat-o pentru prea târziu

Dacă visele tale despre pensionare sunt diferite de realitate, atunci când te gândești la ceea ce ai acumulat pentru pensie, este important să acționezi acum!

Niciodată nu este prea târziu să faci schimbări în stilul tău de viață și să incepi să investești mai mult pentru viitorul tău de pensionar.

Ce schimbări ai putea face acum pentru a încerca să ai o pensie mai bună?

  • O idee bună ar fi să ai in vedere investițiile sau economiile de până acum și să ceri sfaturi despre cum să le faci să producă mai mult
  • Plata datoriilor, a creditelor sau impunerea unor limite la cheltuieli
  • Ce zici de o semi-pensionare? Noua modalitate de a te bucura de mai mult timp liber și de a avea venituri suficiente

Sunt prea tânăr ca să mă gândesc la asta

Când vârsta ta este între 20 și 30 de ani, s-ar putea să crezi că pensionarea este ceva la care te vei gândi când vei fi mai în vârstă, mai ales dacă ai de plătit credite pentru studii, de economisit pentru o casă și multe alte cheltuieli.

Dar incepând să economisești de acum pentru pensie ar putea avea un impact uriaș.

  • Dacă incepi mai devreme, le dai mai mult timp investițiilor tale să crească
  • Uneori, economisirea pentru pensie are avantaje fiscale
  • Este posibil ca angajatorul tau să contribuie la pensia ta

Faptul că nu ai o pensie acum ar putea însemna să refuzi bani "gratis" care ti-ar putea face viața mai confortabilă atunci când vei fi gata să te apuci de yoga și să incepi să îţi planifici lista ta de dorinte.
Oricare ar fi etapa în care te afli, dacă îţi faci un plan și urmezi un sfat bun acum, poti fi pe drumul cel bun pentru pensia la care speri.

Informaţii importante

Aceasta este o comunicare publicitară.

Toate informațiile conținute în acest document provin de la Amundi și sunt valabile la data de 14 mai 2024. Diversificarea nu garantează un profit și nici nu protejează împotriva pierderilor. Punctele de vedere exprimate cu privire la tendințele economice și de piață sunt cele ale autorului și nu neapărat ale Amundi și pot fi modificate în orice moment pe baza condițiilor de piață și a altor condiții, și nu există nicio garanție că țările, piețele sau sectoarele vor avea performanțele așteptate. Aceste puncte de vedere nu trebuie să fie considerate drept consultanță de investiții, o recomandare de securitate sau o indicație de tranzacționare pentru orice produs Amundi. Acest material nu constituie o ofertă sau o solicitare de cumpărare sau vânzare. Investițiile implică riscuri, inclusiv riscuri de piață, politice, de lichiditate și valutare. Performanțele trecute nu reprezintă o garanție sau o indicație a realizărilor viitoare.

Data primei utilizări: 10 iulie 2024